Η τέχνη του να δίνεις λουλούδια είναι κάτι που ενθαρρύνεται σε κάθε πολιτισμό. Ένα μπουκέτο λουλουδιών ήταν εύκολα μια από τις κορυφαίες επιλογές για δώρα και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Κάθε περίσταση είναι κατάλληλη για να χαρίσετε λουλούδια γιατί παρέχουν τον τέλειο τρόπο για να ομορφύνετε τη μέρα κάποιου. Ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα μπουκέτα λουλουδιών, το χρώμα και το είδος της άνθισης που δίνετε, συνεργάζονται για να μεταφέρουν πολλαπλά μηνύματα. Και είναι εκπληκτικό πόσο μπορεί να διαφέρουν αυτά τα μηνύματα από λουλούδι σε λουλούδι. Γιατί λοιπόν δίνουμε λουλούδια ως δώρα; Και γιατί αυτή η παράδοση ήταν τόσο πολύτιμη από τους προϊστορικούς χρόνους;


Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους:
Για την επικοινωνία συναισθημάτων
Ο μεγαλύτερος λόγος που δίνουμε λουλούδια ως δώρα είναι να συνδεθούμε με ένα συναίσθημα. Είτε είναι η αγάπη, η χαρά, η στοργή, η εκτίμηση, η συμπάθεια, ο ρομαντισμός ή η συγγνώμη. Η προσφορά λουλουδιών μεταδίδει τα βαθύτερα συναισθήματα με τον πιο κομψό τρόπο. Λέγεται ότι καμία παράδοση δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην επικοινωνία των ανθρώπινων συναισθημάτων όσο είναι το να δίνεις λουλούδια ή ανθοδέσμες. Και υπάρχουν δεκαετίες έρευνας και πολιτιστικά εμπνευσμένες μυθολογίες για να το υποστηρίξουν.


Ανάλογα με τον τύπο της ανθοφορίας, το χρώμα του και το πώς έχει τακτοποιηθεί θα υπαγορεύσει τελικά τα συναισθήματα που μεταφέρονται μεταξύ του δότη και του δέκτη. Ως γενικό συναίσθημα, τα λουλούδια είναι σύμβολο αγάπης και φροντίδας. Αλλά αυτά μπορούν εύκολα να ενισχυθούν ή να διακριθούν καλύτερα για να προσαρμόσουν το δώρο για κάθε περίσταση.


Άμεση Ευτυχία
Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τη λήψη λουλουδιών είναι η άμεση ευτυχία που νιώθετε. Ακόμη και ως δωρητής, τα συναισθήματα χαράς είναι ανεκτίμητα. Αυτή η στιγμιαία αίσθηση ευτυχίας που απεικονίζεται μέσα από τα λουλούδια δείχνει αληθινή απόλαυση και ευγνωμοσύνη δημιουργώντας ένα στιγμιαίο χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου. Είναι αυτή η άμεση ευτυχία που πηγαίνει χέρι-χέρι με το δώρο λουλουδιών για ειδικές περιστάσεις. Εορτασμός μιας ιδιαίτερης ημέρας. όπως τα γενέθλια, η επέτειος ή η Ημέρα της Μητέρας απαιτεί συναισθήματα όπως ακραία ευτυχία!


Όταν υπάρχει ευτυχία, υπάρχει και θετικότητα. Τα λουλούδια έχουν την ικανότητα να κάνουν τους ανθρώπους λιγότερο μοναχικούς και λυπημένους. Αυτή η θετική επίδραση στη διάθεση των ανθρώπων αλλάζει το παιχνίδι – και αυτό που πολλοί από εμάς έχουμε αξιοποιήσει δίνοντας λουλούδια για να μεταδώσουν διάφορα συναισθήματα. Έρευνες δείχνουν ότι νιώθουμε λιγότερο άγχος, ταραχή και κατάθλιψη μετά τη λήψη λουλουδιών. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το δώρο ανθέων οδηγεί σε συναισθήματα απόλαυσης και ικανοποίησης.


Για να εμπνεύσει οπτικά
Το οπτικό αποτέλεσμα των ανθοφοριών επηρεάζει πολύ μετά την παράδοση του δώρου. Χρησιμοποιούνται ως μέρος της εσωτερικής διακόσμησης, τα λουλούδια μπορούν να προσφέρουν μια εκπληκτική έλξη σε κάθε χώρο. Ακόμη και μετά το θάνατο των ανθέων, το στέγνωμα των λουλουδιών μπορεί να προσφέρει αισθητικά ευχάριστα αποτελέσματα. Τα λουλούδια είναι διαβόητα για το ότι φωτίζουν έναν χώρο που κρατά αυτά τα συναισθήματα ευτυχίας και θετικότητας για μεγαλύτερη διάρκεια. Η προσθήκη λουλουδιών στον χώρο εργασίας ή του σπιτιού σας μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα, να καθαρίσει το μυαλό και να προωθήσει ένα πιο υγιεινό και πιο χαρούμενο περιβάλλον. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κεντρικά στοιχεία ή για να προσθέσουν χρώμα στην εσωτερική ή εξωτερική διακόσμηση και να εμπνεύσουν οπτικά τα δημιουργικά μυαλά.


Για να ενθαρρύνετε τις οικείες συνδέσεις
Επειδή τα λουλούδια χρησιμοποιούνται γενικά για την επικοινωνία ορισμένων συναισθημάτων, είναι πολύ ενθαρρυντικά για στενές σχέσεις. Όποιος έχει λάβει ποτέ λουλούδια μπορεί να συμφωνήσει ότι υπάρχει κάτι συγκινητικό στην απόκτησή τους. Ειδικά αν έχουν προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζουν στην αγαπημένη σας άνθηση, χρώμα ή συναίσθημα, δείχνουν ότι κάποιος έχει αφιερώσει χρόνο για να σας σκεφτεί. Η τέχνη του δώρου ήταν πάντα στις λεπτομέρειες και το δώρο λουλουδιών δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι στενές σχέσεις ενθαρρύνονται από τον δότη που θυμάται περίπλοκες λεπτομέρειες σχετικά με τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες ενός ατόμου. Όταν τα λουλούδια παραδίδονται σε έναν παραλήπτη, μπορεί πραγματικά να δείξει την προσοχή που έχουν δώσει και το επίπεδο φροντίδας που νιώθουν.


Ευκολία
Το δώρο λουλουδιών συνοδεύεται από ευκολία και προσβασιμότητα. Ενώ μπορεί να είναι πολύ προσωπικά όσον αφορά το χρώμα, τον τύπο και τη διάταξη. είναι επίσης ένα εύκολο δώρο για αποστολή όταν δεν είστε σίγουροι για το τι να αγοράσετε. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις προτιμήσεις ενός ατόμου αλλά θέλετε να το συγχαρείτε ή να το ευχαριστήσετε – στείλτε λουλούδια. Απλώς φροντίστε να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν αποφύγετε να στείλετε ένα λουλούδι που μπορεί να μεταφέρει το λάθος μήνυμα.


Εμείς στον Ανθόκηπο επιμελούμαστε τις ανθοδέσμες σας και παραδίδουμε πολύ άμεσα τις παραγγελίες σας!


Επικοινωνήστε μαζί μας για να σαςπροτείνουμε τι να δωρίσετε ανάλογα την περίσταση και τι συναίσθημα θέλετε να μεταφέρετε!